Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2024. február 26., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Emberrablás bűntette
Ügyszám: 
B.54/2023.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
106.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás szerint a sértettek ingatlanuk felújításával bízták meg a budapesti székhelyű céget, azonban közöttük pénzügyi vita alakult ki, mivel a sértettek 500.000 forintot nem fizettek meg a kivitelezőnek.

Az I. és a II. rendű vádlott annak érdekében, hogy a tartozást quasi „behajtsák”, 2021. június 24. napján 11 órakor megjelentek a sértettek házánál, ahol az I. rendű vádlott megfenyegette és bántalmazta is a házaspár férfi tagját, így ököllel arcon ütötte és többször fejen is rúgta a fölre került sértettet. Az I. rendű vádlott ezen kívül családja életének kioltásával is megfenyegette a sértettet.

Az I. rendű vádlott megakadályozta a házaspár női tagját abban, hogy a rendőrséget felhívja, tőle a mobiltelefonját és a bankkártyáját is elvette, és tőle annak PIN kódját is megszerezte, miután megölésével fenyegette meg.

Ezt követően a vádlottak a sértettet akarata ellenére betuszkolták a gépjárműbe, majd a közeli OTP Bank fiókhoz vitték, azonban a készpénzfelvétel fedezethiány miatt nem volt eredményes.

A vádlottak a gépjárművel a sértettet a buszmegállóhoz vitték, őt ott a gépjárműből kiszállították, az I. rendű vádlott visszaadta a részére a bankkártyát, a PIN kódot, valamint felesége mobiltelefonját, majd a gépjárművel elhajtottak.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
117.44 KB