Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2024. február 8., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
Több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.170/2023.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
106.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás szerint az I. rendű és a II. rendű vádlottak 2004. augusztus végétől élettársként éltek a II. rendű vádlott tulajdonában lévő házban, ahol eleinte velük lakott a II. rendű vádlott 4 gyermeke is.

Az I. rendű vádlott gyakran bántalmazta a II. rendű vádlottat és gyermekeit is, ezért a gyámhivatal a kiskorú gyermekeket védelembe vette. Az I. rendű vádlott az együttélésük során a II. rendű vádlotton kívül a nevelt lányaival is szexuális cselekményeket végzett.

Az I. rendű vádlott és az akkor 19 éves, és legalább négyhónapos terhes sértett 2009. február 17-én a reggeli órákban összevesztek, mert az I. rendű vádlott el akarta érni, hogy a sértett vetesse el a gyermekét.

Az I. rendű vádlott a heves szóváltás közepette két alkalommal erőteljesen fejen ütötte sértettet, majd a fölre eső sértettet test-szerte nagy erővel megrugdosta, aki ettől az életét vesztette. A bántalmazást látta a II. rendű vádlott is.

Ezt követően az I. rendű vádlott a sértett holttestét az esti órákban, a házuk mellett elásta. A II. rendű vádlott segített az I. rendű vádlottnak a házból a testet a gödörhöz húzni és elrejteni, illetve ezen túl az ezt követő években a lánya hollétével kapcsolatban a nyomozóhatóságnak azt állította, hogy a leánya Budapestre szökött.

Az I. rendű vádlott 2009. március 22-én délután a II. rendű vádlott másik gyermekével összevesztek azon, hogy a sértett az I. rendű vádlottól pénzt kért. A vita hevében az I. rendű vádlott a ház udvarán fojtogatta, és annyira megverte a sértettet, hogy a lány a bántalmazásba belehalt.

Az I. rendű vádlott a településhez tartozó erdőben gödröt ásott, és ott eltemette.

Miután az I. rendű vádlott 2015 nyarán arról értesült, hogy az erdőrészt, ahová sértettet elásta, fel akarják parcellázni, attól tartva, hogy ennek során előkerülnek a sértett maradványai, kiment az erdőbe, kiásta a sértett maradványait, hazavitte és részben elégette részben elföldelte azokat.

Az I. rendű vádlott elmondta a II. rendű vádlottnak, hogy a másik lányát is megölte, aki ennek ellenére a körözési eljárásban többször azt nyilatkozta, hogy a sértett elszökött a testvére után Budapestre, az ő hollétéről sincs tudomása 2009 márciusától.

 

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Megjegyzés: Előkészítő ülés.

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
133.61 KB