Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2023. február 15., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
Emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B.135/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás szerint az I. rendű vádlott prostitúciós tevékenység végzése céljából 2014-ben Németországba vitte a II. rendű vádlottat. A „közös munka” során a élettársi kapcsolatban élő I. rendű vádlott beleszeretett a II. rendű vádlottba, ezért a II. rendű vádlott helyére újabb lányt kerestek.

Az I. és II. rendű vádlottak a szlovák állampolgár, mentális problémákkal küzdő sértettet 2020 májusától internetes oldalon szexuális cselekmény végzésére hirdették, s szervezték a „szolgáltatás” lebonyolítását, amikre általában szupermarketek parkolójában, közterületeken, parkokban és Pásztó külterületén került sor. Az aktusokból származó bevétellel a sértett nem rendelkezett, abból az I. rendű vádlott, valamint a II. rendű vádlott és volt élettársa, azaz III. rendű vádlott részesültek.

Az I. rendű vádlott a sértett több alkalommal a veréssel és az élete kioltásával fenyegette arra az esetre, ha nem megfelelően teljesít, illetve fizikailag is bántalmazta.

Az I. és II. rendű vádlottak 2020. szeptemberétől Németországban is hirdették a sértettet.

Az I. és a II. rendű vádlottak neve a német rendőrhatóságok körében már 2015-től egészen 2019-ig felmerült szexuális kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem kapcsán, ezért több alkalommal ellenőrizték és igazoltatták őket nürnbergi, regensburgi, frankfurti és lipcsei bordélyházakban is.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: