Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2023. január 9., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
B.166/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
106. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2021. július 4. napján 20 óra körüli időpontban Somoskőújfalun az egyik kocsmában italozott, amikor a vendéglátóhelyről kilépve az erősen ittas állapotban lévő sértettel szóváltásba keveredett.

A vádlott a szóváltást követően a vendéglátóhely előtti járdaszakasznál odaszaladt a sértetthez, majd őt egy alkalommal, nagy erővel lefejelte, aminek következtében a sértett az útra esett. A vádlott ekkor odament a sértetthez, és őt több alkalommal, nagy erővel, testszerte ütlegelte, valamint rugdosta. A sértett az útról megpróbált felállni, azonban a vádlott őt a fején megrúgta, melynek következtében a sértett ismét a földre esett úgy, hogy a fejét az útpadkába beütötte.

Ekkor az ott tartózkodók megpróbálták őket szétválasztani. Egyikőjük a sértettet a földről felemelte, miközben a másik szemtanú megpróbálta a vádlottat távol tartani, azonban a vádlott a szorításból kiszabadult, ismételten odafutott a már álló helyzetben lévő sértetthez, és őt újból lefejelte, majd a földön fekvő sértettet több alkalommal megrúgta és megütötte.

A vádlott cselekményének a testvére érkezése vetett véget, aki a vádlottat a sértettől erővel elhúzta.

A sértett a bántalmazás következtében jobboldali bordatörést, tarkótájéki koponyacsonttörést, az arc zúzódását, agyzúzódást, valamint kisebb mennyiségű, lágyhártyák közötti vérzést szenvedett el.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
113.46 KB