Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2022. október 25., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
B.169/2022.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
25.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2021. szeptember 28-án éjjel 3 óra körül megjelent a sértett salgótarjáni lakásánál azért, hogy a sértettel egy kábítószerátadási ügyletet bonyolítson le.

Mivel a sértett kevesellte a vádlott által hozott kábítószer mennyiségét, és abban a feltevésben volt, hogy abból a vádlott elvett, szóváltásba keveredtek, és a lakásban kölcsönösen dulakodni kezdtek. Ennek során a vádlott magához vett egy, a lakásban lévő kb. 51 cm hosszú és 3 cm átmérőjű vascsövet, amellyel, egy alkalommal fejen ütötte a sértettet, majd a helyszínt elhagyta.

A vádlott bántalmazásának következtében a sértett bal oldalt a halántéktájon a fejtető területén a hajas fejbőr 3 cm-es zúzott sebét, a sérülés vetületében a bal halántékcsont elmozdulással járó darabos törését, ezen belül egy kb. 8 mm hosszú kitört csontdarabnak a koponyaűr felé történő elmozdulását, valamint a halántékcsont törésnek a bal csontos szemüreg felső lemezének a külső-oldalsó részére történő ráterjedését és a csontos szemüreg felső falának a törése következményeként a bal szem körül a szemhéjak duzzanatát és alávérzését, valamint a koponyacsonttörés mentén egy keskeny, kb. 1 mm széles keményburok alatti bevérzés kialakulását szenvedte el.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés.

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
133.6 KB