Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2022. április 12., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B.151/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
22.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett 2019. november 9-én a bujáki honvéd üdülőben a vádlott katonai főiskolai osztálytalálkozóján vett részt. A vádlott az általa 14 órától kezdődően elfogyasztott szeszes italoktól ittas állapotba került. 

 A vacsorát követően, az esti órákban a sértett felment a szobájukba. A vádlott 20 óra 25 perc körüli időben a sértett után ment, és azzal gyanúsította meg a sértettet, hogy egy másik férfival beszélt telefonon. Erre a sértett megmutatta neki a telefonját, mire a vádlott ököllel nagy erővel homlokon ütötte őt. Emiatt a sértett kiment a szobából és a recepción egy másik szobát kért magának, ám ezen kérését szabad hely hiányában nem tudták teljesíteni.

 

A sértett rövid idő elteltével visszament a szobájukba, melynek ajtaját belülről kulccsal bezárta és lefeküdt, azonban a vádlott is visszament a szobához. Mivel a zárt ajtón nem tudott bemenni, ezért az ajtót betörte és a szobába bement. Az ágyon fekvő sértett fölé állt és ököllel többször arcon ütötte őt. Eközben azt hangoztatta, hogy a sértett megszégyenítette őt az osztálytársai előtt.

Ezt követően a vádlott a sértett többször fejen ütötte, előbb két kézzel megfogta a sértett haját, és odébb dobta őt az ágyon, majd belelökte őt az ablakhoz közelebb levő fotelbe, és kétszer ököllel arcon ütötte. Ezután a vádlott a sértett fejét a hajánál fogva neki ütötte a dohányzóasztal lapjának, illetve fojtogatta is a sértettet. Mikor elengedte a sértettet, a sértett kiment a szobából, segítségért kiáltott és telefonján hívta a 112es segélyhívó számot. A vádlott is kiment a folyosóra, majd  sértettet visszahúzta a szobába, és folytatta a bántalmazását.

 

A vádlott csak azt követően hagyott fel a sértett bántalmazásával, hogy többen is megjelentek a szobájuk ajtajában.

A vádirati tényállás szerint vádlott az esetet megelőzően két másik alkalommal is bántalmazta a sértettet. A vádlott ezen cselekményei szintén a vád tárgyát képezik.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: