Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2022. április 11., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.139/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
106. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás szerint a 22 éves I. r. vádlott 2019-ben két, 60 év feletti, megélhetést biztosító jövedelemmel és lakhatási lehetőséggel nem rendelkező férfit rávett arra, hogy dolgozzanak neki, cserébe elszállásolja őket az általa lakott dorogházi ingatlanban.

Az I. r. vádlott a két férfinak az általuk elvégzett munkáért az általa korábban ígért pénzösszegnek csak kisebb részét adta át, továbbá az egyiküket egy 8 m²-es, fűtetlen nyári konyhában, míg másikukat az udvaron álló Ford Transit gépjárműben szállásolta el.

A vádlott 2019 tavaszán és nyarán, összesen három alkalommal az egyik sértett kezeit szigetelőszalaggal a háta mögött összekötötte, a nyakába láncot tett, és kikötözte a kerítéshez.

Ezen túlmenően az I. r. vádlott 2020. februárjában 70.000 forintot fizetett egy Zoltán nevezetű férfinak azért, hogy a tatabányai hajléktalanszállón élő sértettet Dorogházára szállíttassa. Az I. r. vádlott a sértettet is dolgoztatta és a másik sértettel együtt a nyári konyhában helyezte el, ahol egy földre fektetett szekrényajtón levő matracon aludt.

A három sértett közül ketten sikeresen megszöktek az I. r. vádlottól.

Az I. rendű vádlott 2019. augusztusában arra kényszerítette a II. r. vádlottal, valamint a nála dolgozó egyik sértettet, hogy a P. E. sértettet erőszakolják meg, amiről az I. r. vádlott videófelvételeket is készített.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
174.03 KB