Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2022. március 30., szerda 10.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette (kísérlet)
Ügyszám: 
B.83/2021
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
106. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2020. október 11. napján 7 óra 30 perc és 8 óra 16 perc közötti időpontban erősen ittas állapotban otthonában feleségével és fiával hangosan vitatkozott, kiabált. Ezt megelégelve a fia a vádlott szobájába ment, és elvette tőle a pálinkásüveget azzal, hogy ha csendben marad, visszaadja neki.

Kis idő múlva a vádlott újra hangoskodni kezdett, családtagjait sértegette, majd azt kiabálta: „Megdöglesz, ha nem hozod vissza a pálinkát. Elvágom a torkod, megöllek.”

A sértett ezért visszatért a szobába, ahol apja a kanapén feküdt, s felé hajolva kérte, hogy fejezze be a kiabálást. Ekkor vádlott „megöllek” felkiáltással jobb kezével felkapta a mellette lévő kis asztalon elhelyezett kb. 10 cm pengehosszúságú kést, mellyel fiát hirtelen mozdulattal szívtájékon mellkason szúrta.

A sértett a bántalmazás következtében a mellkas baloldali elülső részén, a középső kulcscsonti vonalban, az V.-VI. borda felett szúrt sérülést, valamint a bal kéz második ujj alappercén 1 cm-es vágott sérülést szenvedett. A mellkasra irányított szúrás a mellüregbe nem hatolt, ehelyett 3 cm hosszú lefutás után a bőr alatti szövetek között vakon végződött.

A sértett sérülései nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülések, ugyanakkor a szúrás a sértettet szívtájékon érte, ezen a területen a ténybeli mélységű szúrás esetén a mellüreg megnyitásával járó életveszélyes, kissé nagyobb erejű szúrás esetén közvetlenül életveszélyes, sőt halálos szívsérülés is bekövetkezhetett volna, melynek elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Tárgyalás 8 idézettel. Várható befejezés 15 óra.

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
123.59 KB