Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2021. november 4., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette (kísérlet)
Ügyszám: 
B.161/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
25.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlott 2019. év őszétől kezdődően gyakran tartózkodott az elkövetés helyéül szolgáló ingatlanban, ahol a sértett és élettársa is lakott. A vádlott és a sértett haragos viszonyban voltak, melynek oka az volt, hogy a vádlott tolakodóan viselkedett a sértett élettársával. A vádlott 2019. december 9-én 13 óra 45 perc körüli időben megjelent a sértett és élettársa által lakott ingatlan udvarán, és a sértett élettársával szemben újfent tolakodó magatartást tanúsított, engedély nélkül nézte őt az ablakon keresztül.

Emiatt az udvaron a vádlott és a sértett között előzetes szóváltást követően dulakodás alakult ki, melynek során mindketten a földre estek. A vádlott a földön fekve a sértett mögé került és a sértett nyakát a kezével könyökhajlatába fogta és legalább fél percen keresztül erősen szorította, mindeközben a másik kezével több alkalommal ököllel arcon ütötte.

A sértettnél a nyakra mért erőbehatás következtében reflexes szívmegállás következett be, és a klinikai halál állapotába került.

A vádlott a jelen lévő személyek felszólítása ellenére sem engedte el a sértett nyakát, annak szorítását csak a jelenlévők aktív, tettleges közreműködésének hatására hagyta abba, mivel nevezett személyek a vádlottat a sértettről lerángatták.

A vádlott ezt követően a helyszínről egy kerékpárral elmenekült.

A helyszínen tartózkodó személyek az Országos Mentőszolgálat diszpécserének utasításai alapján az életjeleket nem mutató sértett újraélesztésébe kezdtek, majd a kiérkező mentőszolgálat tagjai a sértettet újraélesztették.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Megjegyzés: Tárgyalás: bizonyítási eljárás 5 idézettel.

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
116.42 KB