Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2021. október 20., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B.38/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
31.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

Az I. rendű vádlott és édesapja, a II. rendű vádlott 2020. június hó 09. napján 15 óra 00 perc körüli időben egy presszó épülete előtti területen találkoztak.

A II. rendű vádlott a vendéglátó egység előtt található széken ülő I. rendű vádlottat az általa kölcsönkért bőrkabát miatt vehemensen, kezeivel történő erőteljes gesztikuláció kíséretében felelősségre vonta.

Ezt követően az I. rendű vádlott a II. rendű vádlottat egy alkalommal, nagy erővel, ököllel arcon ütötte, aki ettől a földre került. A II. rendű vádlott a földről felkelt, majd az I. rendű vádlotthoz ment, két kézzel a nyakánál megragadta és hátrafelé tolta,

majd a vádlottak között dulakodás alakult ki.

Az I. rendű vádlott a II. rendű vádlottat lefejelte, majd a fogásból szabadulva három alkalommal ököllel arcon ütötte és egy alkalommal arcon rúgta. A bántalmazást követően a földre eső és ott fekvő II. rendű vádlottat az I. rendű vádlott két alkalommal, felülről lefelé, talppal nagy erővel fejen taposta.

Ezután az I. rendű vádlott a helyszínről távozott, míg a II. rendű vádlott pedig a földön fekve maradt.

Az I. rendű vádlott fenti bántalmazása következtében a II. rendű vádlott az arcon és a jobboldali fali tájékon hámhorzsolásos és zúzódásos sérüléseket, az arckoponya csontjainak többszörös darabos törését, koponyalapi törést, a III. nyakcsigolya ívének törését, keményburok feletti és alatti, valamint lágyagyhártyák közötti vérzést szenvedte el.

A csonttöréses sérülések és a koponyaűri vérzések 8 napon túli gyógytartamú sérülésnek felelnek meg, ezek tényleges gyógytartama 4-6 hét. A koponyaűri vérzés életveszélyes sérülésnek felel meg.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
147.23 KB