Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2021. június 4., péntek 08.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette (kísérlet)
Ügyszám: 
B.78/2021.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
106.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádirati tényállás szerint 2020. május 28-án a sértett munkája befejeztével hazaindult, melynek során találkozott a vádlottal, és köztük – korábbi élettársi kapcsolatukból is eredően – szóváltás alakult ki. Ennek során a vádlott többször hangoztatta, hogy megöli a sértettet. A sértett a két kezét maga elé tartva próbálta távoltartani magától a vádlottat, majd a hátizsákját és nejlontáskáját a földre ledobva hátrálni kezdett az őt követő vádlott elől, aki az utca túloldalára is követte volt élettársát.

A sértett időközben mobiltelefon-készülékén segítséget próbált hívni a 112-es segélyhívó számon. A vádlott megkérdezte a sértettől, hogy kivel beszél telefonon. Erre a sértett azt válaszolta, hogy az anyjával, ám a vádlott a telefonkészülékből a férfi diszpécser hangját meghallotta. Ekkor a vádlott a jobb kezével a nadrágja zsebéből elővett egy 5,5 cm pengehosszúságú kést, mellyel nagy erővel nyakon szúrta a sértettet, aki kiejtette a kezéből a mobil-telefonkészüléket. Ezután a vádlott a bal kezével megfogta a sértett jobb karját, hogy ne tudjon elmenni és még kétszer nagy erővel megszúrta őt a nyakán és a karján.

A sértettnek a vádlott egy női ismerősének közbelépésére sikerült kiszabadulnia a vádlott fogásából, és a közeli étterem dolgozóitól kért segítséget. A vádlott a helyszínről elsétált.

A bántalmazás következtében a sértett a nyak két szúrt sérülését, a bal váll szúrt sérülését és a bal kéz II. ujj alappercének metszett sérülését szenvedte el. A nyaki sérülések megnyitották a mellüreget, melynek nyomán kétoldali légmell alakult ki, illetve a nyaki vénák sérültek.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: