Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2021. március 2., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmény
Ügyszám: 
B.90/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
106. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Közérdeklődésre számot tarthat: 
Nem
Egyéb információ: 

Az ügy lényege:

A vádlott és a sértett házastársak, akik gyakorta veszekedtek egymással, amelyek alkalmanként tettlegességig fajultak. A vádlott a veszekedések során rendszeresen tettleg bántalmazta férjét: kézzel, fakanállal és seprűnyéllel ütötte őt, illetve többször azzal fenyegette meg, hogy megöli.

2019. július 27-én 22 óra körüli időben a vádlott egy hússzeletelő bárdot a jobb kezében és egy konyhakést a bal kezében tartva hadonászott a férje felé, melynek során a bárddal megvágta a férje védekezésül kinyújtott jobb karjának kézfejét, aki a lakásból kimenekült.

A vádlott 2019. augusztus első napjaiban – pontosabban meg nem állapítható időpontban otthonukban veszekedett a férjével, aki emiatt a szomszédba ment át. Mivel a beragadt ajtót a vádlott nem tudta kinyitni, ezért kitörte a hálószoba ablakának üvegét, és az ablakon keresztül az udvarra kiugrott. Erre a férje visszament a lakóházba, ahol mindketten lefeküdtek az ágyba. Ekkor a vádlott hirtelen felugrott az ágyból és azt mondta a férjének, hogy addig nem nyugszik, míg meg nem öli őt.

Ezután a kezébe vett egy 15 cm hosszúságú hegyes, a kitört ablakból származó üvegdarabot, amivel megvágta az ágyon fekvő férje jobb combját a térd fölött és a jobb alkarját.

2019. szeptember 13-án 1 óra és 2 óra közti – pontosabban meg nem állapítható – időpontban a vádlott és férje rövid alvást követően otthonukban felébredtek és ismételten veszekedni kezdtek, mivel a vádlott nem volt hajlandó szexuális kapcsolatot létesíteni a férjével, illetve a vádlott megkérdezte a férjétől, hogy rajta kívül melyik nővel tart fenn kapcsolatot.

A veszekedés során a vádlott felkelt az ágyból és kiment a konyhába, ahol a jobb kezébe vett egy 15,5 cm pengehosszúságú kést. A vádlott a késsel visszament a szobába, és a késsel egyszer, közepesnél kisebb erővel mellkason szúrta a férjét, majd a visszafeküdt az ágyba és a kést letette maga mellé a padlóra.

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
192.11 KB