Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2021. február 1., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Aljas indokból elkövetett emberölés bűntette (kísérlet)
Ügyszám: 
B.128/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
31-es
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlott 2019. nyár elején házasságának megromlása miatt rokonát – P. J.-t – és annak élettársát tette felelőssé. A vádlott 2019. október hó 12. napján az éjjeli órákban alkoholt fogyasztott, majd elhatározta, hogy elmegy P. J.-hez és családjához, és rajtuk bosszút áll.

A vádlott a lakása teraszán tárolt gázolajos kannából egy műanyag flakonba gázolajat töltött, és azzal 2019. október hó 12. napján 3 óra 30 perc körüli időben gyalogosan elindult a közel egy kilométerre lakó sértettek házához. A vádlott a sértettek által lakott ingatlan udvarába a kerítésen átmászva bement, majd a kezében lévő flakonból gázolajat locsolt a bejárati ajtó közepére, majd meggyújtotta, és az égő ajtót hátrahagyva az ingatlan területéről távozott, annak tudatában, hogy a lakásban az éjjeli időpont miatt vélhetően alszik P. J. sértett, a felesége, a 4 éves kislányuk, M. E. és M. I.-né sértettek.

A lakásban alvó M. E. a füstszagra felébredve azonnal, még a tűz és a tűz melléktermékeként megjelenő mérgező füst lakásban szétterjedése előtt riasztotta P. J-t, aki – vezetékes víz hiányában az ivóvíznek bekészített vödörben lévő folyadékkal – rögtön megkezdte a tűz oltását, és a családtagok – szintén az égő ajtóval érintett előszobából nyíló – mellékbejáraton történő kimentését. A tűz korai észlelésének eredményeképpen a házban lévő öt személy a házat időben el tudta hagyni, így sérülést nem szenvedtek.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Egyéb információ: 

Előkészítő ülés.

Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
153.28 KB