Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2020. december 16., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Emberkereskedelem bűntette és súlyos testi sértés bűntette
Ügyszám: 
B.117/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
106. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

A vádlott a sértettet 2018. július hó 12. napjától kezdődően 2018. szeptember hó 15. napjával bezáróan erőszakkal és fenyegetéssel, haszonszerzés céljából arra kényszerítette, hogy anyagi ellenszolgáltatásért férfiakkal közösüljön, és részükre szexuális szolgáltatást nyújtson. A vádlott 2018. májusában került kapcsolatba a sértettel, aki rövid időn belül a vádlotthoz költözött a salgótarjáni ingatlanába. Ekkor a vádlott rövid idő múlva közölte a sértettel, hogy prostituáltként kell dolgoznia, hogy eltartsa

őt. A vádlott ennek érdekében a sértettet több alkalommal fizikailag bántalmazta, közölte vele, hogy amennyiben szökést kísérel meg, vagy a rendőrséghez fordul meg fogja ölni, és a kiskorú gyermekeit is elveszi tőle. Miután a vádlott a sértett hirdetését a rosszlányok.hu internetes portálon elhelyezte meghatározta a sértettnek, hogy a hirdetést követően alkalmi szexuális szolgáltatást fog nyújtani ismeretlen férfiaknak meghatározott összegért.

A sértett 2018. szeptember hó 15. napjával bezáróan több alkalommal létesített szexuális kapcsolatot a hirdetésre jelentkező férfiakkal, melyből származó pénzösszeget a vádlottnak adta át.

Eközben a vádlott nem engedte ki a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettet a házából, hanem ő szállította az alkalmi szexuális partnerekhez, ő szállította vissza a közösen lakott házba, majd a pénzét elvette, illetve több alkalommal bántalmazta, mivel sértett nem akarta folytatni a szexuális tevékenységet. Ezen alkalmakkor a vádlott többször, heti rendszerességgel megütötte, megrúgta, fejszenyéllel verte, fenyegette a sértettet, aki fentiek hatására nem mert megszökni, tekintettel arra is, hogy két kiskorú gyermeke is a vádlott házában, velük lakott. A sértett szökési kísérlete nem járt eredménnyel.

A sértett édesanyja kért rendőri segítséget, és csak a rendőrhatóság helyszínre érkezését követően tudott a sértett a gyermekeivel együtt az ingatlanból eltávozni.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: