Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2020. december 2., szerda 14.00
Ügy tárgya: 
Tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés
Ügyszám: 
B.16/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
106
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlott 2017 nyarán - azt követően, hogy élettársával további gyerekek vállalását nem kívánták - teherbe esett, azonban ezt a tényt mindenki előtt titokban tartotta. A gyermek mozgását ettől az időponttól kezdve folyamatosan érezte.

A vádlott 2018. január 1-én reggel 9 óra körüli időben elhatározta, hogy hazamegy a gyerekeihez, azonban út közben, észlelte, hogy elfolyt a magzatvize. Ekkor bement patakon átívelő híd alá, és mivel már tolófájásokat is érzett, leguggolt, majd röviddel ezt követően megszülte a gyermekét, akit megpróbált megfogni, de kicsúszott a kezeiből és mintegy 20 cm magasságból a patak partjára esett. A vádlott felemelte onnan az újszülöttet, aki felsírt, és észlelte a szívverését is.

Ezután a vádlott a gyermeket egy nála lévő pulóverbe bugyolálta, majd maga előtt tartva, a rajta lévő felső alá rejtve, elindult vele.  A gyermek szülését továbbra is titkokban akarta tartani, ezért elhatározta, hogy megszabadul az újszülöttől úgy, hogy testét feldarabolja és eltünteti. A vádlott 15 óra körül visszament a patak partjára, az újszülött fejére legalább négyszer közepes erővel ráütött, nyakát megszorította, a fölre tett csecsemőt a bal kezével a vállánál leszorította, és egy nála lévő éles zsebkéssel feldarabolta.

A csonkolt testrészeket, valamint a felhasznált zsebkést szatyorba tette, majd a szatyorból a testdarabokat a vízbe szórta.

Megjegyzés: Az ügyben döntés várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: