Tárgyalási jegyzék

Tárgyalás időpontja: 
2020. november 16., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Aljas indokból, különös kegyet-lenséggel elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
B.16/2020.
Tárgyalás helyszíne: 
2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
42.
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádirati tényállás szerint vádlott és a sértett 2001-ben Németországban ismerkedtek meg, ahol egy munkahelyen dolgoztak és együtt is laktak. A felek baráti viszonyba kerültek.

A vádlott 2018. október hó 02. napján a délutáni órákban, az előzetesen megbeszéltek alapján, meglátogatta a sértettet, majd több szórakozóhelyet is felkerestek. Az ittas állapotba került vádlott Balassagyarmat főutcáján a sértettet több alkalommal mellkas és váll tájékon megütötte.

A vádlott és a sértett késő éjszakai, kora hajnali órákban a sértett és édesanyja által lakott családi házba mentek, ahol a vádlott a sértettől pénzt kért kölcsön, a sértett azonban a kérést nem teljesítette. A vádlott ezért megtorlás érdekében a sértettet életének kioltása céljából, brutális módon ütlegelni és rugdalni kezdte, miközben trágár módon az életének kioltásával fenyegette.

Az emberi mivoltából kivetkőzött vádlott a sértettet mélyen megalázva, az embertelen bántalmazást és a sértett szenvedését gátlástalan módon, a nála lévő mobiltelefonja videó felvevőjével rögzítette.

A vádlott a – sértett folyamatos könyörgése ellenére hosszantartó, fejre és testre mért rúgásokban is megnyilvánuló – bántalmazás után az éjszaka még hátra lévő részét a sértettel töltötte, majd másnap reggeli azt észlelte, hogy a sértett már nem ad életjeleket.

A vádlott ekkor álnéven értesítette a mentőszolgálatot, a sértett újraélesztését a mentőszolgálat diszpécserének utasítására megkezdte, majd a mentőszolgálat tagjainak kiérkezése után a helyszínt elhagyta, a közelben lévő ruházati boltban a vérrel szennyezett nadrágja és cipője helyett újat vásárolt, majd az elsődleges intézkedést végző rendőrjárőröket félre vezetve azt nyilatkozta, hogy a sértettet általa ismeretlen személyek bántalmazták.

A kiérkező mentősök által folytatott újraélesztés már nem vezetett eredményre, sértett elhalálozott

Megjegyzés: A tárgyaláson a bizonyítási eljárás folytatása várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
174.94 KB