2020. szeptember 7. - 2020. szeptember 11.

Tárgyalás időpontja: 
2020. szeptember 7., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette
Ügyszám: 
B.37/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Balassagyarmati Törvényszék, 2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
24. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádirati tényállás szerint 2018. november 10-én az esti órákban baráti összejövetelt tartottak Szügyben az egyik családi háznál, ahol szórakozás közben a résztvevők szeszes italt fogyasztottak, melytől a résztvevők ittas állapotba kerültek.

A rendezvényre 22 órát követő időben érkezett meg a vádlott, aki zömében röviditalt ivott.

2018. november 11-én 1 óra 30 perc körüli időben csatlakozott a társasághoz a sértett, aki a napközben elfogyasztott szeszes italoktól már ekkor ittas állapotban volt. A sértett a többiekhez hasonlóan röviditalt ivott, melynek következtében ittassága fokozódott, és jelenlévőkkel szóban kötekedett. A sértett az éjszaka folyamán többször is azzal szólította meg a vádlottat, hogy miért nem iszik vele annyi, mint amit ő fogyaszt el.

Az összejövetel lezárultát követően 2018. november 11-én 5 óra 26 perc körüli időben a sértett ismételten szóban inzultálta a vádlottat, aki erre megindult az irányába, és őt lendületből, nagy erővel ököllel arcon ütötte. A sértett az ütéstől a földre esett, melynek során a tarkója az úttestnek ütődött. A vádlott a földön fekvő sértetthez lépett, fölé hajolt, a mellkasánál megfogta a ruháját, megemelte őt, és a fejét 2-3 alkalommal az úttesthez ütötte.

A vádlott a sértett bántalmazását csak az ott tartózkodó tanú közbelépésére hagyta abba, aki a vádlottat a fekvő sértettről lerángatta.

A sértett bántalmazás következtében kialakult sérüléseinek gyógytartama 8 napon túli volt, a tényleges gyógytartamuk 4-6 hónap. Az agyzúzódással és koponyaűri sérüléssel járó sérülés közvetlen életveszélyes sérülés volt. Ezen sérüléssel kapcsolatban bizonyos mértékű maradandó fogyatékosság kialakulása várható, melyről a gyógyulási folyamat befejeződése után lehet véleményt alkotni.

Megjegyzés: Tárgyalás.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
177.6 KB