2020. július 6. - 2020. július 10.

Tárgyalás időpontja: 
2020. július 6., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Tizennegyedik életévét be nem töltöt személy sérelmére elkövetett emberölés
Ügyszám: 
B.16/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Balassagyarmati Törvényszék, 2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
106. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:
A vádlott 2017 nyarán - azt követően, hogy élettársával további gyerekek vállalását nem kívánták - teherbe esett, azonban ezt a tényt mindenki előtt titokban tartotta. A gyermek mozgását ettől az időponttól kezdve folyamatosan érezte.
A vádlott 2018. január 1-én reggel 9 óra körüli időben elhatározta, hogy hazamegy a gyerekeihez, azonban út közben, észlelte, hogy elfolyt a magzatvize. Ekkor bement patakon átívelő híd alá, és mivel már tolófájásokat is érzett, leguggolt, majd röviddel ezt követően megszülte a gyermekét, akit megpróbált megfogni, de kicsúszott a kezei-ből és mintegy 20 cm magasságból a patak partjára esett. A vádlott felemelte onnan az újszülöttet, aki felsírt, és észlelte a szívverését is.
Ezután a vádlott a gyermeket egy nála lévő pulóverbe bugyolálta, majd maga előtt tartva, a rajta lévő felső alá rejtve, elindult vele. A gyermek szülését továbbra is tit-kokban akarta tartani, ezért elhatározta, hogy megszabadul az újszülöttől úgy, hogy testét feldarabolja és eltünteti. A vádlott 15 óra körül visszament a patak partjára, az újszülött fejére legalább négyszer közepes erővel ráütött, nyakát megszorította, a fölre tett csecsemőt a bal kezével a vállánál leszorította, és egy nála lévő éles zsebkéssel feldarabolta.
A csonkolt testrészeket, valamint a felhasznált zsebkést szatyorba tette, majd a szatyor-ból a testdarabokat a vízbe szórta.
Megjegyzés: Tárgyalás bizonyítási eljárás folytatásával.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
192.13 KB