2020.február 24. - február 28.

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 25., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntette
Ügyszám: 
B.144/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Balassagyarmati Törvényszék, 2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
25.sz.tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádlott az elhunyt sértettel 11 éve élt élettársi kapcsolatban. A vádlott és a sértett italozó életmódot folytatott, közöttük gyakoriak voltak a veszekedések, ezek többször tettlegességig fajultak, melyek miatt rendőri intézkedések, büntető eljárások is voltak ellenük.

A bűncselekmény elkövetését megelőző éjszaka folyamán a vádlott több pohár bort is elfogyasztott, majd az italozást reggel élettársával tovább folytatták. A vádlott 2018. december 6-án egy tanfolyamra indult, ahová a sértett is elkísérte őt. Oda azonban nem jutottak el, a piacon és városszerte több helyen ismét szeszes italt fogyasztottak, majd hazamentek. Az ittas állapotban lévő vádlott és a szintén ittas sértett a délelőtti órákban összeveszett, a veszekedés során a vádlott kiment a konyhába, ahol a fiókból egy kést vett magához, majd azzal visszatért a szobába. Ott a még mindig veszekedő, fotelban ülő sértetthez ment és a késsel először a sértett előtt hadonászni kezdett, majd azzal a férfit egyszer szándékosan combon szúrta.

A sértett halála a jobb oldali combverőér és visszér szúrt sérülése következményeként kialakult heveny külső elvérzés miatt következett be.

Megjegyzés: A tárgyaláson a bizonyítási eljárás folytatása várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
177.5 KB