2020.február 24. - február 28.

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 25., kedd 09.00
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
B.1/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Balassagyarmati Törvényszék, 2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
24. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett 2018. május 18-án este folyamatosan italozott Zabaron, a sértett tulajdonában álló ingatlanban. A vádlott elment szórakozni ahonnan éjfél körül érkezett vissza. Az ajtót berúgta, majd minden indok nélkül megütötte a lakásban tartózkodó feleségét.

A sértett a bántalmazás befejezésére szólította fel a vádlottat, aki azonban tovább folytatta a felesége bántalmazását, és hajánál fogva húzta őt a földön. A sértett a vádlott feleségének védelmére kelt, emiatt azonban dulakodás alakult ki közöttük. Ezt követően a vádlott átment az utca túloldalán lakó ismerőséhez, hogy tőle értesítse a rendőrséget az őt ért bántalmazás miatt. A sértett meghallva a vádlott telefonálását, trágár szavakkal illette őt.

A telefonhívást követően vádlott az ismerőse konyhájából magához vette az ismerőse tulajdonát képező 3,5 cm széles és 27 cm pengehosszúságú bajonettjét.

A vádlott ezt követően kirohant a házból a bajonettel, majd a sértettel dulakodni kezdtek. A vádlott a nála lévő bajonettel szúrt és vágott sérüléseket okozott a sértett felsőtestén, amelynek következtében a sértett a helyszínen elhalálozott.

Megjegyzés: Perbeszédek várhatók.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
177.5 KB