2020.február 3. - 2020. február 7.

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 6., csütörtök 10.00
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
Fk.124/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Salgótarjáni Járásbíróság, Kossuth L u. 3.
Tárgyaló: 
2. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:
1.
Az I. r és a II. r. vádlottak 2018. november 19. napján hajnali 4 óra körüli időben –miután megtudták, hogy nyugdíj érkezett – megjelentek a 94 éves sértett, mátraverebélyi házánál, majd oda ismeretlen módon bementek. Amíg II. r vádlott a konyhában figyelt addig az I. r fiatalkorú vádlott az ágyban alvó idős sértettre rátérdelve egy lámpával az arcába világított és közben azt mondta neki, hogy „add elő a pénzed” és eközben még ököllel is megütötte a vállán a sértettet. Miután a sértett erre nem volt hajlandó, őt az ágyról lefordította és az ágyneműben a párna alatt elhelyezett 70.000 Ft készpénzt magához vette. Az I. r. vádlott ezen összeget átadta II.r. vádlottnak, aki másnap 3.000 Ft visszaadott I. r. fk vádlottnak.
Ezt követően 2018. november 20. napján szintén a hajnali órákban –pontosabban meg nem állapítható időben– I. r. vádlott ismét megjelent az alvó sértettnél, és a fentiekhez hasonló módszerrel (rátérdelve és az arcát pofozva) újra pénzt követelt az „add elő a többi pénzt” szavakkal, majd a sértettet kihúzta az ágyból és az ágyat átkutatta, de újabb pénzösszeget már nem talált. Közben a sértett magához vett egy csőfogót és azzal fejen ütötte az I. r. vádlottat, aki erre értékek elvétele nélkül elment a helyszínről.
2.
Az I. r., a III. r. és a IV. r. vádlottak 2018. október 31-ről 2018. november 01-re virra-dóan a sértett tulajdonát képező mátraverebélyi családi házba közösen, egymás cse-lekményéről tudva az ablakszárny benyomásával és az ablaküveg betörésével beha-toltak és onnan 50.500,- forint értékben tulajdonítottak el ingó vagyontárgyakat.
Megjegyzés: Előkészítő ülést követő első tárgyalás.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
206.79 KB