2020.február 3. - 2020. február 7.

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 6., csütörtök 09.00
Ügy tárgya: 
Emberölés bűntett kísérlete
Ügyszám: 
B.166/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Balassagyarmati Törvényszék, 2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
25.sz.tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:
A vádlott 2018. október 20-án 24 óra előtt pár perccel ittas állapotban megjelent a többek (így édesanyja, édesanyja élettársa és nagyszülője) általa is lakott balassagyar-mati lakás zárt ajtajánál, ahol hangosan kiabálva követelte, hogy engedjék be őt a la-kásba. Mikor a sértett kiment a hangoskodásra az ajtó elé, a vádlott azt mondta neki, hogy „Te szar geci, szétbaszom a fejedet!”. Eközben a vádlott a zsebéből elővett egy boxert, melyet a sértett elvett tőle és a földre ledobott. Ezután a vádlott és a sértett dulakodni kezdett egymással, melynek során a vádlott egy kést próbált elővenni a zse-béből, ám ezt a sértett megakadályozta, és a lakásba belépő vádlottat kilökte az ajtón.
A vádlott 2018. október 21-én 6 óra 30 perc körüli időben erősen ittas állapotban visz-szatért a lakásba. Mikor 7 óra 50 perc körüli időben a sértett megérkezett a lakásba, azonnal szóváltás alakult ki közöttük. Ennek során a vádlott felkapott egy kést az asz-talról, azt kiabálta a sértettnek: „Gyere, kibelezlek, kiszedem belőled a pacemakert, elvágom a nyakadat, szétszurkállak!” és késsel a kezében megindult a sértett felé.
A sértett felszólította vádlottat a kés letételére, mire a vádlott azt kiabálta neki, hogy „Rábaszol geci, kibelezlek, szétszurkállak!”. Erre a sértett belökte a vádlottat a kony-haszekrény és gáztűzhely közé, melyek következtében a vádlott elejtette a kezében tartott kést. Mivel a hangoskodás miatt a konyhában megjelent kiskorú S. K., ezért a sértett kihívta az udvarra a vádlottat, aki egy 8,8 cm pengehosszúságú kést vett a ke-zébe, és azzal indult a sértett után. A vádlott az udvarra történt kivonulás során egy alkalommal a sértett felé rúgott, és többször feléje szúrt, és azt kiabálta, hogy „Szét-szurkállak! Kibelezlek! Szétdarabollak geci, baszd ki a kurva anyádat!”.
A szúrások elől a sértett kitért, azonban az utolsó kitérése során elcsúszott, és hassal a földre esett. Ekkor a vádlott a sértett hátára ült, akit a jobb kezében tartott késsel egy-szer közepes erővel a mellkas jobb oldali hátsó részén megszúrt.
Mikor a vádlott újabb szúrásra emelte a kést, a sértett hátrafelé nyúlva kiütötte azt a kezéből. Erre a vádlott a bal karjával hátulról átfogta a sértett nyakát, majd a jobb kezével nagy erővel húzta és feszítette hátra a sértett fejét. Közben a vádlott azt ordi-bálta, hogy „Eltöröm a nyakadat! Kiszedem belőled a pacemakert!”. A kiabálásra ki-ment az udvarra a vádlott édesanyja, aki megpróbálta a vádlott kezét lefejteni a férje nyakáról, amit nem sikerült elérnie. Ezután a vádlott édesanyja többször felszólította a vádlottat, hogy engedje el a sértett nyakát. A többszöri felszólítás hatására a vádlott elengedte a sértettet, majd igyekezett elmenekülni a helyszínre kiérkező rendőrjárőr elől.
Megjegyzés: Második tárgyalás négy idézett személlyel.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
206.79 KB