2020.február 3. - 2020. február 7.

Tárgyalás időpontja: 
2020. február 3., hétfő 09.00
Ügy tárgya: 
Felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésnek bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
B.84/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Salgótarjáni Járásbíróság, Kossuth L u. 3.
Tárgyaló: 
2. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:
A vádlott 2009. óta élettársi kapcsolatban élt a sértettel Salgótarjánban.
A vádlott 2016. december 7-én több alkalommal is bántalmazta az állapotos élettársát, majd elvette a sértett iratait, továbbá a gépjárművének indítókulcsát, és a telefonját is összetörte.
A sértett a vádlott elől házukból az utcára menekült, azonban a vádlott személygépkocsival utánament, és felszólította a sértetett, hogy üljön be a kocsiba, ellenkező esetben ugyanis „elüti, és átmegy rajta, mint egy kutyán”. A sértett a fenyegetés hatására akarata ellenére beült a gépjárműbe, azonban a sértett később – miután a vádlott a gépjárművet leállította – újra futásnak eredt. A vádlott azonban ismét utolérte, és a sértetett a hajánál fogva a gépjárműbe tuszkolta, ahol a sértett fejét többször a gépjármű műszerfalának ütötte.
A vádlott 2017. júniusának elején – pontosabban meg nem határozható időpontban – veszekedni kezdett a sértettel, aki ennek hatására el akarta hagyni a közösen lakott házukat. A vádlott a sértettet a hajánál fogva visszahúzta, majd a helyiség ajtaját magukra zárta, és a konyhaasztalon lévő késtartóból egy csontozókést vett magához. A kést a sértett felé tartva azt mondta, hogy „ülj le, vagy leszúrlak, mint egy disznót”. A cselekménynek a vádlott a hozzátartozóinak a megjelenésére vetett véget.
A vádlott azt követően, hogy a Losonci Járásbíróság a sértett sérelmére elkövetett zaklatás vétsége és zaklatás bűntette miatt végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte 2017. november 2-án a sértett testvérének küldött üzenetben az írta, hogy „Mondd meg a húgodnak, hogy meneküljön, mert nem ültem börtönben hiába, betartom az ígéretem, megy a gyerek után”. Ez utóbbival arra utalva, hogy a sértett az első bántalmazást követően megszakíttatta a terhességét.
Megjegyzés: Előkészítő ülést követő első tárgyalás 7 idézett személlyel.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
206.79 KB