2019.november 25. - 2019. november 28.

Tárgyalás időpontja: 
2019. november 27., szerda 13.00
Ügy tárgya: 
Rablás bűntette
Ügyszám: 
Fk.106/2019
Tárgyalás helyszíne: 
Salgótarjáni Járásbíróság, Kossuth L u. 3.
Tárgyaló: 
3. sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:
A 17 éves I. r. vádlott –az Aszódi Javítóintézetből történt ideiglenes elbocsátásának időtartama alatt – a 16 éves II. r. vádlottal 2019. január 18-án 13 óra 20 perc környékén Salgótarjánban, az Acélgyári úton lévő Petőfi Sándor Általános Iskolánál meglátták az arra sétáló 15 éves sértettet, aki a kezében fogta a mobiltelefonját, és azon fülhallgató-val zenét hallgatott. A II. r. vádlott azt találta ki, hogy I. r. vádlottal együtt vegyék el a sértett telefonját, amit később eladnak.
Ennek érdekében a vádlottak a sértettet az Acélgyári úton követték, majd az I. r. vádlott sértett jobb vállát megfogta, őt maga felé fordította, és jobb kézzel, tenyérrel arcon ütötte.
A sértett az ütéstől megszédült, miközben az I. r. vádlott erőszakkal a sértett kezében lévő mobiltelefonját kivette, illetve a fülhallgatót a füléből kitépte.
A sértett a fenti bántalmazás következtében az arc enyhe fokú zúzódását és a nyaki gerinc rándulását szenvedte el. A sértett a bántalmazás után 5 napot töltött kórházban fejfájás, szédülés, hányás miatt.
Megjegyzés: Első előkészítő ülés 6 idézett személlyel.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
159.84 KB