2019.szeptember 23. - 2019. szeptember 27.

Tárgyalás időpontja: 
2019. szeptember 25., szerda 09.00
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés büntette
Ügyszám: 
1/2019.
Tárgyalás helyszíne: 
Balassagyarmati Törvényszék, 2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
25.sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:
A vádirati tényállás szerint a vádlott és a sértett 2018. május 18-án este folyamatosan italozott Zabaron, a sértett tulajdonában álló ingatlanban. A vádlott elment szórakozni ahonnan éjfél körül érkezett vissza. Az ajtót berúgta, majd minden indok nélkül meg-ütötte a lakásban tartózkodó feleségét.
A sértett a bántalmazás befejezésére szólította fel a vádlottat, aki azonban tovább foly-tatta a felesége bántalmazását, és hajánál fogva húzta őt a földön. A sértett a vádlott feleségének védelmére kelt, emiatt azonban dulakodás alakult ki közöttük. Ezt köve-tően a vádlott átment az utca túloldalán lakó ismerőséhez, hogy tőle értesítse a rendőr-séget az őt ért bántalmazás miatt. A sértett meghallva a vádlott telefonálását, trágár szavakkal illette őt.
A telefonhívást követően vádlott az ismerőse konyhájából magához vette az ismerőse tulajdonát képező 3,5 cm széles és 27 cm pengehosszúságú bajonettjét.
A vádlott ezt követően kirohant a házból a bajonettel, majd a sértettel dulakodni kezd-tek. A vádlott a nála lévő bajonettel szúrt és vágott sérüléseket okozott a sértett felső-testén, amelynek következtében a sértett a helyszínen elhalálozott.
Megjegyzés: A tárgyaláson a bizonyítási eljárás folytatása várható

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: 
CsatolmányMéret
182.38 KB