2019.május 13. - 2019. május 17.

Tárgyalás időpontja: 
2019. május 14., kedd 11.00
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett, a bűncselekmény elhárítására idős koránál és fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények
Ügyszám: 
24.B.39/2018
Tárgyalás helyszíne: 
Balassagyarmati Törvényszék
Tárgyaló: 
106.sz. tárgyaló
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádirati tényállás szerint a vádlott még 2017. április 17-én, húsvét hétfőn erősen ittas állapotban – azt követően, hogy állapota miatt egy háztól már elzavarták – minden előzmény nélkül rátámadt a szomszédos ingatlanban élő, a mozgásában és védekezésben erőteljesen korlátozott hetvenes éveiben járó sértettre, akit többször fejen és arcon ütött. A bántalmazástól földre került sértettet a vádlott előbb felrángatta, majd a tovább bántalmazta.

A sértett kihasználva, hogy a vádlott cselekményével kis időre felhagyott, házába menekült, ahova a vádlott követte. A sértett a saját házában újabb bántalmazást szenvedett el, akit a vádlott – az így kialakult védekezésre teljesen képtelen állapotát kihasználva – megerőszakolt, majd ezt követően magára hagyott.

A sértett a bántalmazással elszenvedett sérülések következtében életét vesztette.

A Balassagyarmati Törvényszék előtt indult eljárásban az ügyészség a vádlottal szemben életfogytig terjedő szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

Megjegyzés: Az ügyben ítélet várható.

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: