Tárgyalási jegyzék 2019. február 18. - 2019. február 22.

Tárgyalás időpontja: 
2019. február 22., péntek 09.00
Ügy tárgya: 
Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette
Ügyszám: 
B.104/2018.
Tárgyalás helyszíne: 
Balassagyarmati Törvényszék, 2660 Balassagyarmat, Köztársaság tér 2.
Tárgyaló: 
106
Ügyszak: 
Büntető
Összegzés: 

Az ügy lényege:

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2017. június 1-jén – munkavégzést követően – az esti órákban közös otthonukban szóváltásba keveredett a sértettel, aki az édesapja volt. A sértett viselkedésétől a vádlott idegessé vált, és a sértettet mindkét öklével legalább ötször teljes erejéből megütötte.

Az ütések a sértett fejét, arcát és nyakát érték, aki ennek következtében hanyatt esett a teraszon. A vádlott a földre hanyatló sértett mellkasát teljes erőből ütötte mindaddig, amíg a sértett teste a földön vízszintes helyzetbe nem került, majd rátaposott a fekvő sértett mellére.

Ezután a vádlott megvárta, hogy a földön fekvő, vérző sértett légzése megszűnjön, illetve a vérzés is elálljon, majd ellenőrizte a sértett pulzusát. Miután megbizonyosodott arról, hogy a sértett már nem él, a vádlott a lakóházukkal szemben levő melléképület mögött, a nagyméretű dísznövények által takart udvarrészén gödröt ásott, és abban a sértettet elföldelte. A vádlott a dulakodás helyszínén a bűncselekményre utaló nyomokat eltüntette.

A vádlott a következő napokban ugyanúgy élte életét, mint a cselekmény előtt: hétköznapokon dolgozni járt, míg a bűncselekményt követő hétvégét horgászattal töltötte.

                                                                                     

Megjegyzés: A bizonyítási eljárás folytatása várható. (szakértők és tanúk meghallgatása

Közérdeklődésre számot tarthat: 
Igen
Eljáró bíróság: