Letartóztatásba került a sértettet súlyosan megfenyegető gyanúsított

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája 2021. október 5-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy fegyvernek látszó tárgyal fenyegette meg a sértettet azért, hogy tőle pénzt szerezzen.

A megalapozott gyanú K. A. R. gyanúsított egy fegyvernek látszó tárgyat kínált eladásra a sértettnek, aki ezt visszautasította, azonban a gyanúsított közölte, hogy van még egy lövedék a csőben és amennyiben nem fizet 300.000.- forintot 10 percen belül úgy a fegyvert használni fogja a sértettel szemben. A gyanúsított fenyegetése a sértettben félelmet keltett, azonban a pénzt a helyszínen átadni nem tudta, ezt követően a gyanúsított elől a testvéréhez menekült, majd bejelentést tett a rendőrségre.

Ezen túlmenően a gyanúsított 2021. szeptember 3. napját megelőző napokban csekély mennyiségű kábítószernek minősülő anyagot tartalmazó fehér-rózsaszínű port szerzett meg.

2021. szeptember 3-án a Salgótarjáni Rendőrkapitányság Fogdájába történt befogadása során ruházatátvizsgálás alá vonták, melynek során a kábítószernek minősülő fehér-rózsaszínű por feltalálásra, majd lefoglalásra került. A lefoglalt anyagból ketamin került kimutatásra, mely kábítószernek minősül.

A gyanúsítottal szemben zsarolás bűntette és kábítószer birtoklás vétsége miatt indult eljárás, akinek a letartóztatását a bíróság a bűnismétlés reális veszélyére tekintettel elrendelte.

A bíróság végzése a Balassagyarmati Törvényszék mint másodfokú bíróság végzésével végleges.