Letartóztatásba került a lopott gépkocsit a Dunában „elrejtő” gyanúsított

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája 2021. október 3-ig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint a lopott BMW-vel a rendőrség elöli menekülés során a Dunába hajtott.

 

A megalapozott gyanú szerint T. D. gyanúsított 2021. augusztus 28-án 20 óra 30 perc és 2021. augusztus 29-én 08 óra 10 perc közti időben jogtalanul eltulajdonított egy BMW 320 E46 típusú személygépkocsit Romhányból.

A gyanúsított az általa vezetett, jogtalanul eltulajdonított járművet Monoron kívánta elrejteni, azonban 2021. augusztus 29-én 10 óra 03 perckor Rétságon a rendőrség munkatársai intézkedés alá kívánták vonni.

A gyanúsított a rendőr jelzésére nem állt meg, nagy sebességre gyorsítva a járművet Vác irányába sikerült elmenekülnie. A gyanúsított a járművel Vácig közlekedett, ott a jármű egyik gumiabroncsa defektet kapott, ezért abból a célból, hogy a személygépkocsit elrejtse, azzal a Dunába hajtott. A részben elmerült, így használhatatlanná tett személygépkocsit hátrahagyva a gyanúsított tovább menekült. Csörögön, Diósjenőn, végül Siófokon bújt el a nyomozó hatóság elől.

A gyanúsított magatartása következtében használhatatlanná vált személygépkocsit lefoglalták, és a sértett részére visszaadták.

A gyanúsítottal szemben lopás bűntette és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt indult eljárás, akinek a letartóztatását a bíróság a szökés (elrejtőzés) és a bűnismétlés reális veszélyére tekintettel elrendelte.

A bíróság végzése a Balassagyarmati Törvényszék mint másodfokú bíróság végzésével végleges.