Hónapról hónapra gyermekeik szeme láttára bántalmazta az élettársát

A vádlott 2018. májusa és 2018. novembere között, többnyire ittas állapotban, közös gyermekeik szeme láttára bántalmazta volt élettársát. A Balassagyarmati Járásbíróság az ügyben 2021. augusztus 31-én tartott tárgyaláson végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a vádlottat.

A járásbíróság által megállapított tényállás szerint 2018. május 21-én az ittas állapotban lévő vádlott házuk előtt szóváltásba keveredett az élettársával. A sértett az erőszakosan fellépő vádlott elől kiszaladt az épületből, azonban a vádlott kezében egy 2,1 méteres fehér színű dugvillás kábellel követte őt az udvarra, és kétszer rácsapott a sértettre. A földre eső sértettet a vádlott test szerte ököllel és tenyérrel ütlegelte, aki fején, testén és karján is zúzódással járó sérüléseket szenvedett.

Ezt követően a Balassagyarmati Járásbíróság megelőző távoltartás elrendeléséről határozott. A járásbíróság határozatában arra kötelezte a vádlottat, hogy élettársától, közös kiskorú gyermekeiktől, valamint az általuk lakott ingatlantól tartsa magát távol.

A vádlott a bíróság határozatában foglaltak ellenére 2018. június 7. és 2018. november 23. napja között több alkalommal – rendszerint ittas állapotban – bántalmazta (ütlegelte, rugdosta, leköpte) volt élettársát közös gyermekeik előtt. A vádlott egy esetben lányukat is megütötte, aki 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Balassagyarmati Járásbíróság a 2021. augusztus 31-én meghozott ítéletével 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, kapcsolati erőszak bűntette, valamint testi sértés vétsége miatt a más ügyből kifolyólag szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben 6 év 10 hónap fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki, és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint a bíróság a vádlott szülői felügyeleti jogát kiskorú gyermekei vonatkozásában megszüntette.

A bíróság kötelezte a vádlottat az eljárás során felmerült, közel 400.000, - forint összegű bűnügyi költség megtérítésére is.

A bíróság ítélete nem jogerős.