Felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a bíróság az iskolaőrre támadó férfival szemben

A Salgótarjáni Járásbíróság – tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben – 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki egy 54 éves karancskeszi férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2020 októberében, az egyik tanítási napon az ittas állapotban lévő vádlott megjelent a helyi általános iskola udvarán, és tanítási időben be akart menni az épületbe, hogy az iskolában tanuló fia miatt az igazgatónővel beszéljen. A járványhelyzet miatt azonban szülők nem mehettek be az iskolába, ezért az iskolaőri szolgálatot ellátó sértett felszólította a vádlottat az iskola területének elhagyására.

A vádlott ezt nem vette tudomásul, és azzal fenyegette az iskolaőrt, hogy megöli, majd egy alkalommal a bal kezének tenyerével megkísérelte a sértettet megütni, melyet a sértett elhárított. Ezt követően a vádlott megragadta az iskolaőr ruháját, és azt rángatva mindketten a földre estek. A dulakodásnak az iskola igazgatója és a vádlott élettársa vetett véget.

 

A sértett ekkor be akart menni az iskola épületébe, azonban a vádlott követte őt, és lökdösni kezdte, majd megragadta a nyakát, miközben ismételten megfenyegette. A vádlott a támadó magatartását csak az élettársa, valamint az igazgatónő felszólítására hagyta abba.

A bíróság végzése még nem jogerős