Összevesztek a munkásbakancson, eszméletvesztés lett a vége

A Salgótarjáni Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben 300 óra közérdekű munka büntetést szabott ki egy egyházasgergei férfival szemben, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 47 éves vádlott és férfi ismerőse 2020 márciusának egyik délutánján közösen italoztak Egyházasgergén, az egyik presszóban, ahol a sértett által eladásra kínált munkásbakancs vételárán egymással összeszólalkoztak, majd az ittas állapotban lévő sértett felállt, szidalmazni kezdte a vádlott elhunyt édesanyját, aztán távozott a vendéglátó egységből.

A szintén alkoholos befolyásoltság alatt álló vádlott a sértett után ment, és közvetlenül a presszó előtti járdaszakaszon egy alkalommal ököllel az álla jobb oldalán megütötte a sértettet, aki az ütés következtében az úttestre kitántorgott, majd ismét szóváltásba kerültek, és a vádlott szemből ököllel ismételten arcon ütötte a sértettet, aki az ütés következtében eszméletét elveszítve arccal az úttestre zuhant.

A vádlott az eszméletlenül fekvő sértettet próbálta élesztgetni, majd szólt a pultosnak, hogy azonnal hívják a mentőket és a rendőrséget.

A sértett az arcán hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett, továbbá az eszméletvesztés alapján enyhe fokú agyrázkódás is valószínűsíthető. A sérülések gyógytartama nyolc napon belüli, azonban az ütések alkalmasnak tekinthetőek a jelenleginél súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló arccsonttöréses sérülés létrehozására is.

A bíróság végzése még nem jogerős.

Salgótarján, 2021. április 29.