Letartóztatásban az embercsempészéssel gyanúsított férfi

A Salgótarjáni Járásbíróság egy hónap időtartamra elrendelte a letartóztatását annak a 31 éves férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható embercsempészés bűntettének kísérletével.

A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2021. március 28-án, az esti órákban, Balassagyarmaton egy cseh hatósági jelzéssel ellátott Skoda Octavia típusú személygépkocsit vezetett, melyben 4 fő török állampolgár utas tartózkodott, akik magyarországi belépési és tartózkodási engedéllyel nem rendelkeztek. A gyanúsított előzőleg telefonon egyeztetett a személyek szállítását illetően, akiket Magyarország területéről Németországba kellett volna szállítania. A rendőrök azonban Balassagyarmaton, a szlovák-magyar határátkelőhely előtt ellenőrzés alá vonták a járművet és utasait. Az eddigi információk szerint a gyanúsított a négy török állampolgárnak személyenként 1000 Euro ellenében kívánt segítséget nyújtani az ország elhagyásához.

A bíróság a bizonyítás megnehezítésének vagy meghiúsításának megakadályozása érdekében, valamint a szökés, elrejtőzés veszélyére tekintettel a legszigorúbb kényszerintézkedés, azaz a letartóztatás elrendeléséről döntött.

A végzéssel szemben a férfi és védője is fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.