Letartóztatásba került a lopással gyanúsított nő, aki fiatalkorú gyermekével együtt követhette el a bűncselekményeket

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája 2021. május 11-ig elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki a gyanú szerint még 2020 júliusában – fiatalkorú lányával közösen – egy szécsényi étteremben tartott zártkörű rendezvény résztvevőitől tulajdonított el értékeket.

 

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított, fiatalkorú lányával közösen 2020. július 11-én 01:00 óra és 02:30 óra közötti időben egy szécsényi vendéglőben szórakozott egy zártkörű rendezvényen. A vendégek személyes dolgai a környező asztalra voltak lepakolva. A gyanúsított a vendégek személyes dolgait átkutatva jogtalanul eltulajdonított két mobiltelefont, valamint az egyik vendég elektromos cigarettáját, kulcscsomóját, gépjárművének indítókulcsát, pénztárcáját, telefontöltőjét, fülbevalóját és személyes iratait. Ezt követően a gyanúsított és lánya közösen távoztak a helyiségből, majd a vendéglő előtt álló gépjárműveket próbálták nyitni az eltulajdonított indítókulccsal, azonban a vendéglő tulajdonosa a gyanúsítottakat megzavarta, akik ezt követően ismeretlen helyre távoztak.

 

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított és ismerőse 2021. február 25-én 19:30 órát követő időben a gyanúsított testvére tulajdonában lévő szécsényi lakóingatlanhoz közösen elmentek, ahol a gyanúsított az ingatlan ablakát benyomta, majd azon át a házba bemászott. Másnap reggel a gyanúsított a házban kutatást végzett. Ennek során jogtalanul eltulajdonította a testvére tulajdonában lévő 2 darab mobiltelefont, 1 darab laptopot, 1 darab kerámialapos hajvasalót, 2 pár sportcipőt és több parfümöt.

 

A cselekmény elkövetését beismerő gyanúsítottal szemben lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárás, akinek a letartóztatását a bíróság az elrejtőzés és a bűnismétlés reális veszélyére tekintettel elrendelte.

 

A bíróság végzését a Balassagyarmati Törvényszék mint másodfokú bíróság helybenhagyta, így az végleges.