Sértegette és fenyegette az eladókat az ABC-ben italozó férfi

Az eljárás alá vont személy 2021. január 25-én – mielőtt kifizette volna – az ABC-ben felbontott egy vodkásüveget, és ivott belőle. Miután a személyzet rászólt az eljárás alá vont személyre, sértegetni kezdte a bolt alkalmazottjait, és azzal fenyegetőzött, hogy össze fogja törni a bolt árukészletét. Az eljárás alá vont személy a szomszédos dohánybolt alkalmazottját is inzultálta.

A járásbíróság által megállapított tényállás szerint az eljárás alá vont személy 2021. január 25-én 16 óra 15 perc és 19 óra közötti időben az egyik balassagyarmati ABC-ben többször megjelent, és ott, valamint az ahhoz tartozó dohányboltban olyan kihívóan közösségellenes magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen: az eljárás alá vont személy  kiabált, trágár szavakkal szidalmazta az üzletet, a személyzetet és a főnökséget azért, mert rászóltak, mert – mielőtt kifizette volna – felbontott egy alkohol tartalmú italt, és ivott belőle.

Ezt követően ugyan kifizette az italt, de nem távozott, hanem inzultálta az alkalmazottakat. Többször visszament az üzletbe, és folytatta a viselkedését. Közben több alkalommal bement a dohányboltba is, ahol arrogánsan, kötekedően viselkedett. Kellemetlen megjegyzéseket tett az ott dolgozó alkalmazottnak, nem akart kimenni az üzletből, figyelte az eladót. Ezen túlmenően az üzlet előtt az utcán köpködött.

Az eljárás alá vont személlyel szemmel rendőri intézkedésre került sor.

Az eljárás alá vont személy elismerte a szabálysértés elkövetését. Vallomása szerint ittas állapotban volt, és lehet, hogy harsányabb, a kívánatosnál markánsabb hangvételű volt a viselkedése. Elmondása szerint beszélgetéseket kezdeményezett baráti célzattal, semmiképpen sem durván, sértő módon.

A Balassagyarmati Járásbíróság a 2021. március 26-án meghozott végzésével garázdaság szabálysértése miatt figyelmeztetésben részesítette az eljárás alá vont személyt.

A bíróság döntése nem végleges.