Végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélte a bíróság „sorozattolvajt”

A vádlott 2019. decembere és 2019. júniusa között több ingatlanba is bement, ahonnan ékszereket, táskákat és pénztárcákat lopott azok minden tartalmával. Volt olyan nap, amikor a vádlott három lakásból is lopott.

A járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2018. december 14. és a 2019. június 3. napja közötti időszakban összesen öt balassagyarmati ingatlanba ment be lopási szándékkal. A vádlott ezen alkalmak során készpénzt, vásárlási utalványokat és ékszereket tulajdonított el, ugyanakkor volt olyan eset, amikor a sértettek bankkártyáit és igazolványait is tartalmazó táskáit és pénztárcáit is ellopta. A vádlott ezeket később egy vízelvezető árokban dobta.

A vádlott a cselekményei során több mint 300.000,- forint értékben károsította meg a sértetteket.

Kiemelendő, hogy a vádlott minden esetben kulcsra nem zárt kertkapukon és bejárati ajtókon át jutott az ingatlanokba.

A Balassagyarmati Járásbíróság a 2021. február 18-án meghozott ítéletével többrendbeli lopás bűntette és lopás vétsége miatt az elítéltet 2 év 6 hónap fegyház fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, egyúttal a vádlottat 3 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta.

A bíróság a fentieken túl a vádlottal szemben vagyonelkobzást is elrendelt, valamint kötelezte a vádlottak a sértettek által érvényesített polgári jogi igények, valamint az eljárás során felmerült bűnügyi költségből 1.000.000,- forint megfizetésére is.

A bíróság döntése nem jogerős.