Letartóztatásba került a rablással gyanúsított férfi

A Salgótarjáni Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a 71 éves férfinak, aki a megalapozott gyanú szerint egy 92 éves nőt rabolt ki Salgótarjánban.

A nyomozás adatai alapján a férfi május 1-én este 7 óra körüli időben átment a szomszédjában lakó sértett salgótarjáni lakásába, majd pénzt kért tőle. Mivel az idős sértett megtagadta a pénz átadását, a gyanúsított megragadta a nyakát, és megfenyegette őt. A sértett ezután egymillió forint készpénzt adott át a gyanúsítottnak, aki a pénzzel együtt távozott a helyszínről.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság rendőrei a gyanúsítottat másnap előállították és rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi tagadta a cselekmény elkövetését.

A gyanúsított ugyan büntetlen előéletű, de arra tekintettel, hogy jelen esetben az erőszak alkalmazásától sem riadt vissza a pénzszerzés érdekében, továbbá fennáll a reális lehetősége annak, hogy a tanúk befolyásolásával, valamint bizonyítási eszközök elrejtésével veszélyeztetné a nyomozást, a bíróság a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak.

A döntés ellen a gyanúsított, valamint védője is fellebbezést jelentett be, így az nem végleges.

Salgótarján, 2020. május 5.

 

dr. Bolyós Gergő

Balassagyarmati Törvényszék

sajtótitkár

CsatolmányMéret
100.3 KB