Tájékoztatás az ügyfelek részére

Tájékoztatás az ügyfelek részére a koronavírus-járvány miatt kihirdetett

veszélyhelyzet megszűnését követő időszakra

A veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló 181/2022. (V.24.) Korm.rendelet 1. §-a alapján 2022. június 1. napjától megszűnt a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet, melyre tekintettel hatályát vesztette a Balassagyarmati Törvényszék 2022.El.II.B.11. számú szabályzata a bírósági épületekben tartózkodás veszélyhelyzet idején irányadó szabályairól.

A Balassagyarmati Törvényszék elnökének intézkedése szerint továbbra is hatályosak az alábbi rendelkezések:

A bíróságok épületeiben és tárgyalótermekben bárki jogosult maszkot használni, a maszkhasználat senki számára nem tiltható meg. A maszkot használó személy – kizárólag a személyazonossága megállapítása céljából és annak idejére – az eljáró bíró, titkár és fogalmazó, valamint a bírósági rendész felszólítására köteles az arcát eltakaró maszkot ideiglenesen eltávolítani.

Az ügyintézés hatékonyságának növelése és a várakozási idő csökkentése érdekében fennmaradnak az ügyfélsegítőn részt venni szándékozó ügyfelek előzetes regisztrációjára vonatkozó szabályok.

Továbbra is kötelező a tárgyalótermekben, a kezelőirodákban az elválasztó plexifal használata.

A bírósági épületekben továbbra is biztosítjuk a kézfertőtlenítők használatának lehetőségét.

A Balassagyarmati Törvényszék illetékességi területén a bírósági épületekben tartózkodás és a bírósági épületek rendjének fenntartása alapvető szabályairól rendelkező 2022.El.II.B.20. számú utasítás és a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszűnése utáni időszakra vonatkozó átmeneti szabályokról szóló 2022.El.II.B.21. számú utasítás az Aktualitások menüpont alpontjában (A BÍRÓSÁGI ÉPÜLETEKBEN TARTÓZKODÁS SZABÁLYAI) tekinthetők meg.